فرقی نمی‌کند چه مدت زمانی از لامپکتومی یا ماستکتومی شما گذشته باشد، به هر حال ممکن است که شما یک روز کاندید جراحی بازسازی پستان باشید پس ما در این مقاله تلاش می‌کنیم که اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم تا اگر تصمیم به انجام این جراحی داشته باشید بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید. 

بازسازی تاخیری پستان 

نکته اولی که باید بدانید این است که به بازسازی پستان بعد از لامپکتومی یا ماستکتومی، بازسازی تاخیری پستان گفته می‌شود. بیشتر افرادی که به سرطان پستان دچار شده‌اند و نیاز به درمان‌های تکمیلی مثل  پرتودرمانی داشتند، کاندید جراحی بازسازی تاخیری هستند و معمولا همه افراد متقاضی می‌توانند این جراحی را انجام دهند. 

چرا افراد تصمیم به بازسازی پستان می‌گیرند؟

قطعا در مسیر درمان و چالش‌هایی که پیش روی افراد در این مسیر قرار می‌گیرد، خیلی از افراد از تصمیم بازسازی همزمان با تخلیه پستان منصرف می‌شوند و انجام آن را به بعد از درمان موکول کردند. 
با این حال دلیل اصلی بازسازی پستان می‌تواند این باشد که اصلاح مشکلات بعد از جراحی می‌تواند روی کیفیت زندگی افراد تاثیر بگذارد و حس زنانگی را دوباره به آن‌ها برگرداند.علاوه بر این نیاز افراد به استفاده از پروتز‌های خارجی را رفع می‌کند.
یکی دیگر از دلایل بازسازی پستان این است که عدم قرینگی و عدم تناسب ایجاد شده بعد از ماستکتومی یا لامپکتومی را رفع می‌کند. علاوه بر این بازسازی پستان کمک می‌کند تا درد و یا سفتی قفسه سینه بعد از پرتودرمانی کم شود و احساس نوک پستان نیز بهتر شود. 

بازسازی با پروتز پستان 

یکی از روش‌هایی که بعد از ماستکتومی یا لامپکتومی برای بازسازی پستان در نظر گرفته می‌شود، استفاده از پروتز پستان است. در این روش با توجه به نوع جراحی ممکن است جراح از بست‌دهنده بافت استفاده کند. به این معنی که کیسه بالن مانندی در پستان قرار می‌گیرد و به مرور سایز این بست دهنده تغییر می کند و بزرگ‌تر می‌شود تا در نهایت به سایز مورد نظر بیمار برسد. سپس جراحی پروتز سینه انجام می‌شود.

بازسازی پستان با بافت بدن بیمار

استفاده از بافت اتولوگ یا فلپ بافتی یکی از گزینه‌هایی است که پیش روی بیماران مبتلا به سرطان پستان که قصد بازسازی دارند قرار می‌گیرد.استفاده از فلپ بافتی، ظاهری طبیعی‌تر به پستان می‌دهد و از پشت، شکم یا ران‌ها برداشته می‌شود.در این حالت به دلیل استفاده از بافت، بافت پستان مانند بافت بدن است و به همراه چاق و لاغر شدن فرد تغییر سایز در پستان ایجاد می‌شود. احتمال دفع این نوع پیوند بسیار کم است و بعد از اتمام مراحل درمان می‌توان از این روش استفاده کرد. 

بازسازی نوک پستان

ناحیه ارئول و نوک پستان در زمان جراحی ماستکتومی برداشته می‌شود. برای بازسازی این ناحیه امروزه از روش تتو کردن کمک گرفته می‌شود. این کار هزینه کمی دارد و حالت و شکل ظاهر پستان را طبیعی‌تر می‌کند. 

روشی متناسب با سبک زندگی شما

به عنوان کسی که نیاز به بازسازی پستان بعد از درمان سرطان دارد، بهترین کار این است که روش‌های مختلف بازسازی پستان را بدانید، مزایا و معایب آن را بشناسید تا بتوانید بهترین تصمیم را متناسب با سبک زندگی‌تان انتخاب کنید. 
شما می‌توانید با جراح خود مشورت کنید و مراحل بازسازی پستان را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کنید. این کار مراحل درمان شما را کند می‌کند، ضمن اینکه دوره نقاهت طولانی‌تری خواهید داشت اما ممکن است این روش برای برخی از افراد مناسب باشد. 

دوران مراقبت بعد از جراحی بازساز پستان

بعد از جراحی بازسازی پستان ممکن است یک تا دو هفته احساس خستگی داشته باشید و انجام روتین روزانه برایتان مشکل باشد اما به مرور موضوع حل شده و می‌توانید زندگی عادی را از سر بگیرید. 
درن‌ها یا لوله‌های تخلیه مایعات از محل برش بعد از انجام جراحی بازسازی برای شما در نظر گرفته می‌شود که شما باید مایعات جمع شده در مخزن آن را تخلیه کنید و گزارش آن را به پزشکتان ارائه دهید.
رسیدن به حالت نرمال و شرایط عادی زندگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد دو هفته بعد از جراحی کم کم به زندگی عادی باز می‌گردند و برای برخی دیگر از افراد این روند کند‌تر بوده و بعد از 4 تا 8 هفته شرایط زندگی عادی می‌شود. 

تصمیم با شماست

اینکه چه زمانی نیاز دارید که کار بازسازی پستان را انجام بدهید به خود شما بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است در همان زمان انجام ماستکتومی چنین درخواستی داشته باشند، برخی دیگر نیز بعد از اتمام دوره درمان اقدامات لازم برای این کار را انجام می‌دهند. اینکه چه نوع بازسازی باید انجام شود نیز به خود فرد متقاضی بستگی دارد. در این مسیر می‌توانید برای تصمیم گیری بهتر با پزشک خود مشورت کنید. 
 

امتیاز دهید :
به اشتراک بگذارید :

گزارش

نظرات کاربران

نظر دهید

تماس سریع